Home    Contact NL / EN

Over SRAL

Stichting Restauratie Atelier Limburg - kortweg SRAL - is een beeldbepalend instituut gespecialiseerd in conservering en restauratie van schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. Onderzoek, advies en onderwijs behoren tot het werkterrein van SRAL.

Interdisciplinair
De interdisciplinaire samenwerking tussen onze verschillende restauratiespecialisten en onderzoekers zorgt voor een integrale benadering van conserveringsvraagstukken. Deze diversiteit onder één dak, waar nu ook een uitgebreid analytisch laboratorium aan is toegevoegd, maakt ons uniek.

Van erfgoed, Rijksgebouwendienst tot musea en particulieren
Naast onze kerntaak - de conservering van het (kunst)historische erfgoed in Limburg - werken we voor Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld de Rijksgebouwendienst, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nederlandse musea. Kerkgenootschappen, semi-openbare collecties en particulieren zijn ook welkom bij SRAL.

Internationale samenwerking
Internationaal wordt samengewerkt in onderzoek en onderwijs bijvoorbeeld met de Universiteit van Amsterdam, Maastricht University en het European Network for Conservation-Restoration Education ENCoRE.

Avenue Céramique Maastricht
SRAL is gevestigd in de Wiebengahal aan de Avenue Céramique te Maastricht. In het Bonnefantenmuseum bevindt zich ons openbare atelier, waar live het restauratiewerk van SRAL gevolgd kan worden.

Avenue Céramique 224   6221 KX Maastricht   Tel: +31(0)433218444   E-mail: info@sral.nl   |   Sitemap

© 2020 SRAL, Stichting Restauratie Atelier Limburg
This website was made by zuiderlicht